Qatar Generelle oplysninger

Qatar styres af Unitary Constitution Monarchy. Titlen på suverænen er emir. Den nuværende Emir i Qatar er Tamim bin Hamad Al Thani .

Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani
Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani

Qatar, en halvøstat, har et område på 11.581 km2. Landets landegrænse findes kun med Saudi-Arabien. Længden på denne forbindelse er 61 km. Naboer, der er forbundet til havet; Iran, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Irak og Kuwait.

Doha er hovedstaden i Qatar og den største by i Qatar. Doha’s befolkning er 2,382 millioner.

Doha er en by med meget moderne strukturer i modsætning til traditionelle arabiske byer som Al Khor og Al Wakra. West Bay Doha er hjemsted for forretningscenter-skyskraberkomplekser.

De sprog, der tales i Qatar, er engelsk og arabisk. Mødersproget i Qatar er arabisk og engelsk. Engelsk inden for erhvervslivet, dagligdagen og tv er det førende sprog inden for alle områder. Engelskurser i Qatar er meget almindelige især for udstationerede og deres familier fra andre lande. Med en google-søgning på Doha English Courses kan du nå mange internationale sprogskoler såsom London Academy Doha, International House Doha, British Council Qatar.

Qatar-telefonkoden er +974. Qatar GSM-operatører er Ooredo og Vodafone.
Qatar-tidszone: UTC + 3

Befolkningen i Qatar er 2.639 millioner. Størstedelen af ​​Qatar-befolkningen bor i hovedstaden Doha. Foruden den lokale Qatari bor en stor Expat-befolkning også i Katars hovedstad Doha.

Katars weekenddage er fredag ​​og lørdag. Fredag ​​er landets religiøse dag. Indkøbsforretninger er lukket i løbet af fredagsbønner.

Qatar National Day er den 18. december 1878. Qatar fik sin uafhængighed fra England i 1971. Tidligere levede de under tyrkisk styre i århundreder. (Qatar uafhængighed: 1971)

Qatar-valuta er Riyal. Riyal (QAR) forkortelse bruges.

Qatar National Airways er Qatar Airways. Med Qatar Airways, kan flyve fra hovedstaden Doha til mere end 150 byer.

Mere information om Qatar: Qatar Web Company www.qawebco.com

Show More
Back to top button