Qatar Allmän information

Qatar styrs av Unitary Constitution Monarchy. Suveränens titel är emir. Den nuvarande Emiren i Qatar är Tamim bin Hamad Al Thani.

Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani
Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani

Qatar, en halv östat, har ett område på 11 581 km2. Landets landgräns finns endast med Saudiarabien. Längden på denna anslutning är 61 km. Grannarna som är anslutna till havet; Iran, Bahrain, Förenade Arabemiraten, Irak och Kuwait.

Doha är huvudstaden i Qatar och den största staden i Qatar. Dohas befolkning är 2,382 miljoner.
Doha är en stad med mycket moderna strukturer till skillnad från traditionella arabiska städer som Al Khor och Al Wakra. West Bay Doha är hem för skyskrapa komplex för affärscentrum.

De språk som talas i Qatar är engelska och arabiska. Moderspråket i Qatar är arabiska och engelska. Engelska i företag, vardagsliv och TV är det ledande språket inom alla områden. Engelska-kurser i Qatar är mycket vanliga, speciellt för expats och deras familjer från andra länder. Med en googlesökning på Doha English Courses kan du nå många internationella språkskolor som London Academy Doha, International House Doha, British Council Qatar.

Qatar Telefonkod är +974. Qatar GSM-operatörer är Ooredo och Vodafone. Qatar-tidszon: UTC + 3

Katars befolkning är 2.639 miljoner. Majoriteten av Qatar-befolkningen bor i huvudstaden Doha. Förutom den lokala Qatari bor en stor expatbefolkning också i Katars huvudstad Doha.

Katars helgdagar är fredag och lördag. Fredag är landets religiösa dag. Shoppingbutiker är stängda under fredagsbönstiderna.

Qatar nationaldag är 18 december 1878. Qatar fick sitt oberoende från England 1971. Tidigare levde de under turkiskt styre i århundraden. (Qatar oberoende: 1971)

Qatar Valuta är Riyal. Riyal (QAR) förkortning används.

Qatar National Airways är Qatar Airways. Med Qatar Airways, kan flyga från huvudstaden Doha till mer än 150 städer.

Mer information om Qatar: Qatar Web Company www.qawebco.com

Show More
Back to top button