Qatar Algemene informatie

De weekenddagen van Qatar zijn vrijdag en zaterdag. De bevolking van Qatar is 2.639 miljoen. De valuta van Qatar is Riyal. Qatar telefooncode is +974.

Qatar wordt bestuurd door de Unitaire Constitutionele Monarchie. De titel van de vorst is emir. De huidige Emir van Qatar is Tamim bin Hamad Al Thani.

Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani
Qatar Emir: Tamim bin Hamad Al Thani

Qatar, een half-eilandstaat, heeft een oppervlakte van 11.581 km2. De landgrens van het land bestaat alleen met Saoedi-Arabië. De lengte van deze verbinding is 61 km. De buren die zijn verbonden met de zee; Iran, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Irak en Koeweit.

Doha is de hoofdstad van Qatar en de grootste stad in Qatar. De bevolking van Doha is 2.382 miljoen.

Doha is een stad met zeer moderne structuren in tegenstelling tot traditionele Arabische steden zoals Al Khor en Al Wakra. West Bay Doha is de thuisbasis van wolkenkrabbercomplexen in het zakencentrum.

De talen die in Qatar worden gesproken, zijn Engels en Arabisch. De moedertaal van Qatar is Arabisch en Engels. Engels in het bedrijfsleven, dagelijks leven en televisie is de leidende taal op elk gebied. Cursussen Engels in Qatar zijn heel gebruikelijk, vooral voor expats en hun families uit andere landen. Met een Google-zoekopdracht op Doha English Courses, kunt u vele internationale taalscholen bereiken, zoals London Academy Doha, International House Doha, British Council Qatar.

Qatar telefooncode is +974. Qatar GSM-operatoren zijn Ooredo en Vodafone.
Qatar Time Zone: UTC + 3

De bevolking van Qatar is 2.639 miljoen. Het grootste deel van de bevolking van Qatar woont in de hoofdstad Doha. Naast de lokale Qatari woont ook een grote Expat-bevolking in de hoofdstad Doha van Qatar.

De weekenddagen van Qatar zijn vrijdag en zaterdag. Vrijdag is de religieuze dag van het land. Winkelwinkels zijn gesloten tijdens de vrijdaggebeduren.

De nationale feestdag van Qatar is 18 december 1878. Qatar werd in 1971 onafhankelijk van Engeland. Vroeger leefden ze eeuwenlang onder Turkse heerschappij. (Onafhankelijkheid van Qatar: 1971)

De valuta van Qatar is Riyal. Riyal (QAR) afkorting wordt gebruikt.

De nationale luchtwegen van Qatar is Qatar Airways. Met Qatar Airways, kan vliegen van de hoofdstad Doha naar meer dan 150 steden.

Meer informatie over Qatar: Qatar Web Company www.qawebco.com

Show More
Back to top button